maanantai 22. joulukuuta 2008

Jouluja



HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE!!


Ja sitten vähän tapahtumien kertaamista...
* Vähäkait oli omituista olla Tiimarissa kun sieltä katkesi sähköt... Ainakin vartiksi! (Tämä tapahtui tosin jo maanantaina, mutta kummiskin...) Onneksi, sillä ei tulllut ostettua turhaan (mutta niin kainusta) muistikirjaa (niitä sattuu olemaan jo useampi kuin olisi tarvetta, mutta keräilyharrastus...).
* Myöskin sain aloitetuksi KoKo keräilyn ^^ (ihania petroolin värisiä lautasia 2 kpl ja yksi isompi petroolin värinen muki... :)
* Työssä oppiminen alkaa tammikuussa ja onneksi sain melkein viimehetkellä hankituksi itselleni suht läheltä kotoa sen paikan.. Mutta silti jännittää ihan hirveästi.
* Muutin pois koulun kämpiltä työssäoppimisen (topin) takia. Seitsemän viikkoa on pitkä aika...
* Meiltä vaihtui opettaja. Mukavasti just kesken vuotta, ei ole hajuakaan minkä näköinen se seuraaja on. Mutta se on varmaa, että uutta huudellaan edellisen nimellä.. *pirullinen ilme*
* Hankin uuden "lapsen" (eli lisämuistin). Western Digitalilta, mukavan hiljainen verrattuna edelliseen LaCieen... Mutta yhtä tärkeitä molemmat!
* Suussani maistuu sipuli (kun raakana sellaista söin).
* Äiti meni hankkimaan kunnon kokoisen skanneritulistin- monitoimilaitteen. A3 kokoisen-- *pienempi kuin kolme*
Mukavasti saadaan isommatkin kuvat skannatuksi..
* Varmaan luulette minua nyt kovinkin materialistiseksi, mutta sitä en ole..
* Hmmm... Nyt ei kovin hirveästi muita kuluneita tapahtumia tule mieleen...

maanantai 10. marraskuuta 2008

Jtn

Sain juuri korupuuni maalusta vaille valmiiksi. Tosin, se pitää vielä hiekkapuhaltaa ja vähän arveluttaa, miten sen oksat kestävät..
Myöskin koulun lehdellä lähestyy deadline ensi viikolla...
Kävin eilen isänpäivänä kylässä papalla. Hän oli jostain (en muista keneltä) saanut soman, ruskean sonnivasikan navettaan. Raukkaparka oli loukannut jalkansa ja makoili vain meitä tuijottan ja mölisten välillä..
Samalla kerralla pappa valitti hiusteni väristä, piti kuulemma olla ruskeat eikä punaiset...

tiistai 21. lokakuuta 2008

Lisää Lomailua

Ah, ihanaa!
Wacomimme saapuivat eilen... *pienempi kuin kome*
Wacom Wireless Pen Tablet, Graphire3 Classic XL, A5
Mutta Miten tuo on muka XL kun se on vaan A5?
Muttah kuitenkin.
Kädet jäi melko venkuloiksi kun joutun kantamaan pakettia käsissä melkoisen kauan (kun molin aliarvioinut paketin koon..).
Mutta ihanainen on saapunut! Avaan paketin vasta sitten sunnuntaina kaverin kanssa...
Hmmm..
Molen kutonut itselleni pipoa. Kovin pitkälle en ole vielä päässyt kun useaan otteeseen olen sen uusiksi joutunut aloittamaan... >.< Ja myöskin siksi kun en enää niin paljoa kutomisesta muita kun siitäkin on jo useampi vuosi aikaa kun viimeksi kudoin.
Katsotaan miten se onnistuu....

perjantai 17. lokakuuta 2008

Lomailua

Elikkä tässä sitä nyt istutaan serkun koneella Jyväskylässä, syyslomailemassa.
Onneksi loma on vasta aluillaan ja saa koko ensiviikon löhöillä kotona yöpukusillaan... löllers
Mutta ensin kuitenkin pitäisi shoppailla uusia vaatteita kun ne entiset kelpaavat oikeastaan vain työtunneille, joita on enimmäkseen tunneista. Joskus on teoriatunteja tullut ikävä kun työsalissa on niin huonot penkit istua...
Muddah tilattiin tässä kaverin kanssa kuun alussa itsellemme uudet Wacomit, jotka olisivat sitten tulossa ensiviikon alussa... *pienempi kuin kolme*
Eilen käytiin useamman luokan kanssa Lahdessa Kansainvälisillä Puuntyöstömessuilla, jee.
Aikaste tylsät messut oli, etenkin kun linja-autossakin sai istua useamman tunnin ajan ennenkuin oltiin perillä.
Perillä sitten olikin enimmäkseen pukumiehiä ja suurinosa niistäkin vain lipitti olutta jossain nurkassa.
Itse messuhalli olikin sitten noin tunnissa kierretty läpi (ja kaikkea kivaa kamaa imuroitu mukaan). Sai siinä sitten hohhailla parin tunnin ajan ennenkuin päästiin (taas) istumaan useammaksi tunniksi linja-autoon ja sekä ykköset että muutama muu päätti sitten riehua oikein kunnolla (kun sitä itse tahtoi vain nukkua...). Ai että teki niin mieli kuristaa muutama.
Noh, kuulokkeet erittäin isolle että taustahäly peittyy ja sitten yrittää saada mahdollisimman mukava asento ahtaassa bussissa ja yrittää torkkua.
Noh, huomenna shoppaileen uusia vaatteita (vaikka niiden sovittelu ei olekkaan mitään mielipuuhaa) ja jos sattuisi löytymään vaikka jotain pelejäkin, mitä voisi ostaa (kunhan ei ole liian kalliita). Sen näkee sitten huomenna...

lauantai 27. syyskuuta 2008

Ei enää!!!!

Ei enää!!!


Harraj*ma kun en saa tätä pois soimasta päästäni... GAAAHHHAHAHAHHHAAAA!!!!
Apuva..!

torstai 25. syyskuuta 2008

Iltatyöavain on pienempi kuin kolme

Ah, on se niin mukavaa kun sain viimeviikolla hankituksi iltatyöavaimen... *penempi kuin kolme*
Niin vapauttavaa...
Viime viikonloppu oli aika mielenkiintoinen, kun päädyin loppujen lopuksi olemaan poissa kotoa koko sen viikonlopun. Mikäs siinä, ekstempore matkat ovat kaikista mukavimpia kun ne tulee niin yllättäen.
Tällä viikolla olen vuollut peukaloni kipeiksi vuollessani pom-muovista koulutehtävää... Aaagh! Jos saan siitä jännetuppitulehduksen, niin se ei tuu olemaan mikään ihme...
Olen myöskuin uskaltautunut hitsaamaan enemmän migillä kuin ennen. Kuulokkeet päässä ei enää pelota niin paljoa kuin ilman niitä.. Korupuuta sekä jakkaraa luokkaan, mistä viimeinen oli ärsyttävää tehdä. Lisäksi miut nakitettiin "vapaaehtoisena" jauhemaalaamaan kolme viimeistä tuolia (mihin oma tulini kuului). Oli se niin hauskaa laittaa paperisia haalareita päälleni (valkoiset) ja kunnon hengityssuojaimet naamalle ja esittää jotain tutkijaa, joka sulkee jonkin tietyn alueen karanteeniin... xD Ja sain samalla säikäytetyksi äitini (hän käy monimuotoisena opiskeluna samassa koulussa kuin minä...).
Puhh... Niin paljon tekemistä, niin vähän aikaa...

perjantai 5. syyskuuta 2008

Purrrrr...

Ah, ihanaa, äiti osti lopultakin uuden pöytäkoneen! Nami.
Näyttö on ainakin ruhtinaallisen kokoinen, kunhan saisi taas pelata...
Tässä samalla laitan lisämuistiltani tavaraa tähän koneeseen takaisin. Saampahan lisämuitiani hiukan tyhjemmäksi...
Tänään kokeilin myös ensimmäistä kertaa puikkohitsaamista. Hieman pelotti, etenkin kun se puikko sattui aina välillä tarttumaan kiinni siihen hitsattavaan levyyn ja ei sitten ollut lähteä irti. Hankalinta oli saada ensinnäkin se puikko palamaan ja hitsaamisen aloitetuksi... Ensiviikolla teemme sitten tuoleja työtiloihin. Saas nähä mitä niistäkin tulee...
Teen hukkapalaromumetallista itselleni tai lahjaksi korupuuta, mihin voi sitten ripustella roikkumaan kaikkea kivaa. Hitsaaminen vain jänskättää, kuten aiemmin sanoinkin.
Hmmm... Sims 2....
Tein omia hahmojani Sims 2'seen, mutta tähän asti vain Eetu on onnistunut olemaan ittensä näköinen. Taino, noin seitsemän vuotta itteään nuorempi, noin parikymppisen ikäinen, mutta ei se mitään. Hyvältä se silti näyttää...

keskiviikko 20. elokuuta 2008

Thunder

Vähäkait oli pelottavaa olla koulussa maanantaina kun ukkosti ihan kokoajan! Valot sammuilivat välillä ja ukkosen jyrinä helisteli ikkunoita... Soli siis ihan meijän koulun päällä.
Ja kuulemma sähkölukot välillä sippailivat... Lätkäavaimet eivät kuulemma toimineet.. xD Mitäs luottaa liikaa teknologiaan...
Onneksi sentään ukkonen ei iskenyt mihinkään (ainakaan meijän koulun alueella).
Oli aika vainoharhainen olo kun istuttiin yläluokassa (aka lähempänä salamoitia)...

lauantai 16. elokuuta 2008

Den Första Vecka

Eli ensimmäinen viikko.
Ihan mukavasti se ensimmäinen viikko koulussa pääsi vierähtämään ohitse. Muutto sujui ihan odotetusti, mutta mainitsemaani pöytää en sittenkään tarvinnut, sillä asuntolan huoneissa oli jo valmiiksi sopivia pöytiä (ja rutkasti pistorasioita).
Asunto sinänsä välillä säikyttelee, kun se sattuu olemaan myös osittain toimistorakennuksena ja immeisiä käy siellä päivisin töissä. Mukavaa on kuitenkin, että pääsee käymään kaupassa kun tulee koulusta takaisin kämpile. Viime vuonna piti ensin käydä kämpillä ja sitten päästiin vasta käymään kaupassa.
Keittiö on myöskin ärsyttävän pieni kahdeksalle ihmiselle. Samoin jääkaappi, mutta onneksi saimme toisen jääkaapin ensimmäisen kaveriksi. Myöskin vessoissa olisi toivomisen varaa, sillä toisessa ovenkahva+lukko ovat huonoja käyttää ja toisessa huristelee iloisesti jokin iso kone ja ovea ei saa jättää kiinni kun on siellä käynyt (aka sitä jakaa iloiset hajunsa kolmen asunnon kesken (se vessa sattuu olemaan juuri sopivasti kolmen asunnon yhteisissä oleskelutiloissa).).
Mutta meillä on sauna! Mutta myös sauna vuorot...
Ja oikein kivasti (grr) meidään pitää jakaa se sauna kahden muun asunnon kanssa (kadessa on tyttöjä (12 yht.) ja yhdessä sitten (lesta)poikia. Kivakiva... >.< ) .
Ensiviikon torstaina menään koulun ryhmän kanssa Haaparantaan ostoksille IKEAan. Jännittää, sillä en ole käynyt vuosiin siellä. Viimeksi siellä kävin tosin perhenei kanssa ja ostin sieltä pehmulelun, joka esitti nukkuvaa valkoisen tiikerin pentua. Se on suloinen..
Ja olis se ihan kiva juttu, että tässäkin kuussa saisi opintotukea... >.<

Harmittaa vain, kun läppärini ei suostu päivittelemään itteään...

sunnuntai 10. elokuuta 2008

Koulu

Ja taas alkaa koulu.. Ihan mukavaa, sillä kesällä ei ollut oikein tekemistäkään...
Molin tässä pari päivää sitten noin puolviikkoo serkkujen mökillä Viitasaarella. Ihan mukavaa oli, vaikkain sääsket söi ja tuuli paljon. Uimassa en tietenkään käynyt, sillä onhan viimevuotisetkin turkit viel yllä.. xD
Hmmm. Pakkaaminen on puolivälissä. Ptäis viel pyykätäkkin....

sunnuntai 20. heinäkuuta 2008

Tunnen itseni..

...niin vanhaksi!
Täytin tänään juuri kaksikymmentä.. Paikkoja kolottaa kun molen istunut kyyryssä koneeni äärellä melko pitkään.. Ihan niinkuin jollain ikälopulla! *le gasp*
Mutta son oma vikani, mitäs istuin kokoajan jalat koukussa etc...
Gah, molen nyt saanut enemmän ja nopeammin synttäritoivotuksia qu vuosiin... <3
Kiitos <3
Hmmm.. Mitäs muuta kiviäkin kiinnostavaa infoa..
Äiti lupasi leipoa miulle juustokakun täytekakun sijaan (en enää tykkää täytekakuista. En ole oikeastaan jo vuosiin tykänny) ja odotan sitä... *nam*
Edit:
Hah, oikeasti täytin 20 päivä.. Kirjoitin tekstin yöllä... Tän blogin kello männöö miten sattuu..

lauantai 12. heinäkuuta 2008

Käyttäjäkuva

Päätin lopultakin laittaa käyttäjäkuvam itselleni.. Se on osa kokonaisuutta (korttia) jonka siskoni Falcony piirsi minulle pari päivää sitten. Se on myös deviantARTissa webcamera kuvana...
Uusi tietokoneeni on aivan ihana..! Vaikka siinä onkin se Windows Vista... Muttah kyllä siihen (kait) tottuu, ajan myötä.
Seuraavaksi olisikin hankinnassa se nettiyhteys ettei aina tarvis olla jonottamassa tälle pöytäkoneelle...

keskiviikko 9. heinäkuuta 2008

<3

SE TULI
Ihanaa!
Nerissä postin lähetys(kyttäys)seurannan kautta näin, että ihanaiseni (se edellisessä postauksessani mainitsemani tietokone, Acer TM5520 Notebook) odottaa minua S-Marketin postissa... *pörrää onnellisessa pöhnässä* Toivottavasti pikkuiselleni ei ole sattunut mitään ja se on päässyt ehjänä perille...
Ja nyt kyttäämään postiljoonia.. (Tänään posti tulee normaalia myöhemmin erään lehden takia..)
Täällä on ihan hirmuisen kylmä, etenkin kun lämmitystä ei pidetä kunnolla päällä kesäaikaan...

sunnuntai 6. heinäkuuta 2008

Pinssejä ja Kesätöitä

Lopultakin tilaamani pinssit tulivat EMP'ltä... Ja postitusaika vain kolminkertastui.. -.- Muttah lopultakin ovat perillä...


Teh Paavo Pesusieni pinssit... Tuota hymyilevää Paavonnaamaa molen töissä käyttänyt.. Paistoi iloisesti mustaa paitaa vasten. Soman pieniä ne kyllä on; vähän kakskytsenttisen kolikkoa suurempia.


Green Day pinssejä...


Ja kaikki pinssit somasti yhdessä... Kokoero taitaakin näkyä tässä hyvin...

Lapset nauroivat käyttämälleni Paavo-pinssille... Muttah ei se mitään, kait se olikin sellainen alitajuinen tarkoitus... Ken sen tietää, Barbie ei.
Mutta lopultakin kesä tyät on ohitse. Lasten haju ja loputon Asterix-figurin kimea piipitys eivät tosin ole vieläkään jättäneet minua rauhaan, mutta kyllä se siitä. Toivon mukaan.
Näinä päivinä olen lukenut Aku Ankkaa enemmän kuin monena vuonna yhteensä.. Ihan mukavaa luettavaahan se oli. Toisin kuin Tom ja Jerry... Hirveen väkivaltaisia sarjakuvia nyjyään lapsille tehdäänkin..! Ja kaiken lisäksi lapset nauravat sellaiselle.. Hyi häpea *laita tähän TjJ'n julkaisija/luoja*!
Myöskin olen joutunut piirtämään paljon prinsessoja joita lapset sitten värittelivät. Ihan somaa sillänsä, mutta kun on ollut artblog päällä, niin yhdessä vaiheessa prinsessat olivat melko maskuliinisen oloisia... ^^;
Toimistohommiakin sain siellä tehdä, että koko aika ei mennyt lapsien vahtaamiseen. Onneksi. Kopiointia, pareien taittelua ja ilmoitusten levittelyä sain kans töissä tehdä ja se oli mukavan virkistävää. Mutta helteet eivät olleet. Hirveän kuuma oli joinain päivinä. Mutta tämänpäiväinen kylmä sää ei sinänsä mitenkään mukavaa myöskään ole... Mutta Aurinkoinen keli ja alle 25 asteinen lämpö olisivat ihan tarpeeksi mukavat kesäsäät, ainakin minulle...
Muttah, nyt palkkaa odottelemaan...
Jah pari päivää sitten tilasin itselleni oman läppärin! Tilausvahvistusta (siis että se olisi lähetetty) ei tosin ole vieläkään tullut, mutta tilaukseni on kuitenkin mennyt perille. Ja nyt jännäämään milloin se lähetetään minulle. Jos hyvin käy ja saan siihen myös jonkinlaisen rinnakkaisnettiliittymän, niin minun ei enää tarvitse käyttää tätä pöytäkonetta ollenkaan! Paitsi ehkä silloin jos skannailen jotain... Olen niin täpinöissäni..!
Etenkin kun molen säästellyt opintotuesta ties kuinka monta kuukautta... Onneksi pääsin kesätöihin. Ja sitten loppuloma vietetäänkin onnellisesti tietokoneen kanssa värkäten.. Aika paljon lomaa on tosin vielä jäljellä...
Mutta voisin sen pöytäprojektin saada loppuun. Niistä puutavaroista joista kerroin aikaisemmin onkin tulossa valopöytä jahka saan sen suunniteltua hienoksi. Ja loput tarvikkeet (lasin/pleksin sekä lampun/t) hankituksi. Muttah se nähdään sitten...
Ja voi luoja, kahden viikon päästä täytän kaksikymmentä...

lauantai 21. kesäkuuta 2008

Niin siinä kävi...

... että Osimirin kotitalous vaihtoi Mozilla Firefoxiin. On meillä toki vanha tuttu Internet Explorer vielä tallella, mutta tästä lähtien aion opetella käyttämään enemmän Firefoxia.
Veikeä tämä kyllä on, ei siinä mitään. Ja koululla kun on tottunut enempi käyttämäänkin kettua kuin IE'tä, joten siirtyminen oli tuttua.
Mutta mitä lisäosia sitten kannattaisi asentaa? Jos joku tätä oikeasti lukee, niin voisiko sitten se joku suositella lisäosia? Ainakin http://www.sub.fi/netti-tv/ pitäisi saada toimimaan...
Arvostaisin kovasti neuvojanne.

keskiviikko 18. kesäkuuta 2008

The Mist

Kävin eilen illalla siskon kanssa katsomassa Stephen Kingin kirjaan perustuvan elokuvan The Mist. Olin tosin nähnyt sen aikaisemminkin, ilman tekstejä. Joten oli antoisampaa katsoa elokuvaa, kun oli jo kerran sen nähnyt. En tiedä miksi, mutta varmaan sen takia, että osasi kiinnittää huomioita eri asioihin kuin ensimmäisellä kerralla... Juonesta en aio laittaa mitää, linkki kertokoot tarpeeksi.
Oli kuitenkin ihmeellisen vähän katsojia samassa näytöksessä. Kun varasimme liput (tai siis vaihdoimme siskon pankilta 18 vuotis lahjaksi saamansa liput) paikkalippuihin, meitä ennen oli varattuna vain kaksi muuta paikkaa. Kun lopulta pääsimme sinne, oli kuitenkin ihmisiä noin kymmenen. Eli ihan mukavan tilavaa oli, eikä muiden katsojien huomautuksia kuullutkaan kuin muutama.
Sitä ennen kuitenkin kävimme Videofirma Makuunissa ostamassa hieman leffaevästä. Samalla oli pienoinen kutina käydä kurkkimassa poistettujen DVDeitten lootaan, ja kappas vaan! mukaani tarttuikin kolme Asian Vision elokuvaa. Luulin tosin, että kaikki olisivat japanilaisia, mutta toisin totesin luettuani niiden takakansi tekstit myöhemmin. Kaksi korealaista ja yksi japanilainen. Ei siinä mikään haittaa, nopeasti kun laareja tongin. Hyvä vain, ettei kaikki ole japanilaisia.. x)
The Blue Light (Ao No Hono)
Into the Mirror (Geoul Sokeuro)
2009:Lost Memories (2009:Lost Memories)
Valitsin leffat oikeastaan nimen takia. Blue Light'sta tuli mieleen White Noise'n kakkososa, 2009:LM'llä oli vain veikeä nimi. Ja IM oli kauhua, josta pidän.
Jännittää vähän katsoa IM, sillä heti etukannessa on teksti: "It will do to mirrors what 'The Ring' did to TV's"... Eli karkeasti suomennettuna "Se tekee peileille saman minkä 'The Ring' teki TV'lle"... :'D
Kannattaa käydä videovuokraamoiden poistettujen hyllyllä/laarissa, sillä sain nämä kolme elokuvaa kympillä..! Tuli halvemmaksi ostaa kolme kuin yksi, sillä jos olisin ostanut vain yhden se olisi ollut vitosen. Mutta kun osti kolme, niin lyhyelläkin matikalla laskee, että kappalehinnaksi tulee vaivaiset 3,3 euroa levyltä. Eli ihan mukavaan opiskelijahintaan... xD

lauantai 14. kesäkuuta 2008

weffriddles

Nyt kiroan teidätkin:
weffriddles
Molen joskus pelannut tätä kyseistä nettiarvoitusklikkaussyysteemipeliä. Oli todella ärsyttävää, kun ei millään päässyt läpi. Lopulta etsin Googlen avulla cheattaussivun, jonka turvin sitten pelailin sen läpi. Harmitti kun en itse saanut pelattua sitä läpi, mutta kun tekijä on amreikkalainwn(?) nin ei sitä kaikkia vihjeitä tullut ymmärretyksi.. ^^;

torstai 12. kesäkuuta 2008

Kuvatuksia

Sain paripäivää sitten tietää, että minulla olisi mahdollisuus pitää valokuvanäyttely..! Olin ihan täpinöissäni silloin...
Tänään molen kehystänyt halppislasikehyksiin joitain aikaisemmin suurentamiani kuvia. On ärsyttävää, miten ne eivät oikein osu kohdalleen kehyksiinsä, vaan jäävät aina hiukan vinoon...
Ja sitten pitäisi valita loput kuvat ja tulostaa ne. Harmi, kun ei ole A3 kokoista tulostinta... -.-
Ja kuviakin on jonkun verran, joten alkaa olla jonkinlainen valinnan vaikeus.. xD
Toissapäivänä kävin myös puuostoksilla. Ostin itselleni valmista liimapuulevyä, jotta voisin tehdä siitä pienen pöydän kämpille. Olen myös säästänyt tietokonetta varten, joten se pöytä olisi myös varattuna sille. Mutta siitä sitten lisää kunhan jaksan alkaa rakentamaan sitä...

sunnuntai 8. kesäkuuta 2008

Wiimeinen päiwä

Oli oikestaan eilen, mutten kiireiltäni koneelle päässyt. Etenkin kun olin kotona vasta kymmenen maissa illalla tultuani videokuvaamasta webmasteroimani harrastelijateatterin näytöstä...
Muttah, poroset olivat yhtä innokaasti jäkäläsäkin kimpussa kuin ennenkin. Oli jokseenkin ärsyttävää kun ne vain parveilivat miun ympärilläni ja söivät suoraan säkistä. Hiukan liikkumatilaa minullekkin..!
Mutta kyllä poronvasikat ovat sitten suloisia. Aika jännä että viimevuonna molemmat vasikat oli poikia ja tänä vuonna ne ovatkin tyttöjä... Ihan niinkuin siinä olisi jokin järjestys ja molempia ei syntyisi yhtäaikaa.
Muttah, ruokkimisen jälkeen porhalsimme äitin ja siskon kanssa näytelmä paikalle ja katselin kun he harjottelivat näytelmän vielä kerran läpi ennen itse esitystä. Meinasin nukahtaa tuoliin kun en ollut nukkunut edellisenä yönä kunnolla ja oli lämmin paikka istua. Harmi vain, että hyttysiä oli sen verran paljon ettei siitä tullut mitään. Ja tuolikin oli melko huono, joten siinä oli hankala saada yhtään hyvää asentoa.
Sitten tulikin näytelmän aika alkaa. Kuvasin sen vanhalla kameran raadolla, joka oli itseasiassa vain vuoden minua nuorempi. Mutta silti inhottava käyttää jalustan jäykkyyden ja zoomauksen karkuuden vuoksi.
Näytelmän loputtua kasasimme kamppeet ja läksimme kotiin. Kotimatkalla poikkesimme papan luona moikkaamassa vielä kerran ja äiti otti omenapuusta oksan kotiin kukkamaljakkoon.
Ja sitten vielä;
Sipulini elää!
Huomasin eilen, että ne ovat kuin ovatkin alkaneet kasvaa onnettomassa kasvualustassaan.
Kuva alustasta
Kuva versoista
Molemmat kuvat otin kännykälläni.
Kesti kyllä hirmuisen pikään, että itivät, mutta kuitenkin... Toivottavasti pysyvät elossa sadonkorjuuseen asti.

perjantai 6. kesäkuuta 2008

Päewä Nelijä

Taas köröttelimme siskon kanssa pyörällä papan luo. Tälläkertaa kaikki porot oli kimpussa kun laitoin jäkälää pitkin tannerta, samoin oli, kun vein poronherkut ja leivät niille.
Lisäksi siivosimme papan kotia jonkun verran. Kiva, kun pappa tulikin aikaisemmin kotiin kuin olin luullut ja yllätti meidät siivoamasta... Noloa.
Nyt ei oikein ole paljoa raportoitavaa.
Paitsi että kotiinpäin tullessa näimme kaksi palokärkeä, poikasen ja toisen emon. Penikka huusi kuusessa ja sen emo yritti päästä sen luokse, vaikka räkättirastaat jahtasivatkin sitä pitkin peltoja...

torstai 5. kesäkuuta 2008

Dag Tre

*Haukotus* Kyllä tämä lämpö alkaa väsyttään...
Muttah. Kävin taas tänään ruokkimassa poroja, tälläkertaa sisko tuli mukaan.
Taaskin pyörällä pyyhkäisimme sinne, mutta tälläkertaa sateli hirveesti erilaisa koppiaisia ja muita öttiäisiä naamalle..! Onneksi aurinkolasit oli sen verran syvällä päässä, ettei ne haitannut liikoja, mutta kuitenkin... x(
Taaskin rohkein poro tuli syömään suoraan ämpäristä, mutta siihen oli jo totuttu, joten.. Samoin kävi jäkäläsäkinkin kanssa.
Kun sain muut hommatkin tehtyä menimmä kuvaamaan vähän ympäristöämme. Eipä tullut kummoisempia, joten en niitä tänne laita.
Nyttemmin ennenkuin kirjoittelen tätä kopioin kirjekaverin kirjeitä (ja myöskin omiani mitä molin lähetellyt hänelle) lisämuistille. Paljon on tekstiä, ja kirjeitäkin... Ja Luukkukin tilttailee välillä.. x( Ei kiva, ei kiva..

keskiviikko 4. kesäkuuta 2008

Jäkälää

Day Two
Pyörällä pyyhkäisin nopsasti alle puolen tunnin pappani porojen luo. Haettuani postin ja kasteltuani poronjäkälän menin taas aitaukseen rehu/leipä/herkkuämpärin kanssa. Tällä kertaa rohkein poro (jolla oli kaiken lisäksi isoimmat sarvet) uskalsi syödä suoraan ämpäristä, joka oli munulla vielä kädessä! Tai sitten se oli kaikista nälkäisin...
Joka kerta kun siirryin ripottelemaan jäkälää eri kohtaa, se samainen poro pörräsi perässä. Aika hermostuttavaa suoraan sanoen. Tänään onnistuin melkein silittämäänkin yhtä pikkuporoista. Ne on vielä hieman säikkyjä, mutta kyllä ne sitten vanhemmiten tottuvat kosketukseen. Ihan niinkuin muutkin aitauksen porot.
Ja tänään qrillataan..! Mukavaa, että enimmäkseen kanaa nyt kun pikkuveli on rippileirillä viikon loppuun asti. Ei tarvi kärsiä sen valittamisesta ja moottorien päristelemisesta...
Harmi vain että se leiri on niin lyhyt. Muistelisin että oma leirini kesti kokonaisen viikon, keskiviikosta keskiviikkoon...
Niin ne ajat muuttuvat, ihan niinkuin opetussuunnitelmatkin. Kait ne sen takia ovat lyhyempiä kuin ennen... Tai jotain.

tiistai 3. kesäkuuta 2008

Porosista

Elikkä minut pestattiin muutamaksi päiväksi hoitamaan pappani poroja hänen ollessa muuaalla.
Ensimmäisenä päivänä (siis tänään) oli kyllä jännää mennä ensikerran yksin porojen sekaan, etenkin kun ne tuli haistelee jäkäläsäkkiä ja ruokaämpäriä. Jopa pikku vasatkin (kaksi ja molemmat tyttöjä) tulivat syömään. Yhteensä poroja on neljä aikuista ja kaksi vasaa.
Toki hommiini kuuluu muutakin, kuten postin haku ja kukkien kastelu.
Mutta kyllä sinne sekaan uskaltautuu, etenkin nyt kun urosten sarvet ovat vielä karvapeitteiset ja ne ovat vielä arkoja niistä kohdin. Ei ainakaan tarvi pelätä, että ne pökkäsee.. xD
Jatkoa luvassa...

sunnuntai 25. toukokuuta 2008

Qele, qele, perk..eiku qele qele!

Ei Suomi voittanut tänä(kään) vuonna. Mutta ei voi mittään, onhan ensivuonnakin uusi mahdollisuus. Omasta mielestäni Turkki olisi saanut voittaa, mutta oli Venäjän voittokappale ihan yhtä hyvä. Myös Kreikan kappale oli erinomainen.
Tilailin tänään itselleni rintanappeja EMP'ltä. Ja sitten vain odottelemaan milloin ne saapuvat postikonttoriin noudettaviksi.. Samalla tosin tilailivat sekä äitini että siskoni, joten lähetys saattaa viivästyä, muttei se haittaa, kunhan ne tulevat perille.. :D
Tänään on myös sisareni syntymäpäivä, hän täittää jo 18. Onnea siskoseni!
Ajatella, niin ne pikkusisaret vanhenee...

Mor ve Ötesi - Deli



P.S. Sain lopultakin katsottua kaikki hankkimani Kaunat! Tosin molemmat kaksi kertaa ja turhan peräkkäin, niin muisti koko ajan, missä oltiin menossa toisella katselukerralla.. Ne alkavat hiukan tulla korvista ulos, mutta ei se mitään. Ootellaan jokusen aikaa ja katsotaan uudestaan..! xD

lauantai 10. toukokuuta 2008

Seikkailemisesta

Torstaina satuttiin kavereitten kanssa koulunkämpillä grillaamaan, ihan ekstempore (vai miten tuo kirjoitetaan..). Laitettiin kaverin kanssa folionyyttejä, joden sisällä oli pekoniin käärittyjä herkkusieniä joiden sisällä oli Cremé Bonjouria. Namiskuukeli *lurps*. Ja tietenkin makkaraa.
Ja samana päivänä käytiin autiossa talossa hihhuloimassa. Haisi aikas paljon homeelta, mutta muuten oli aika jännittävää.
Sitä ennen liimattiin lopultakin tuhannen palan Mona Lisa pahville. Oltiin mukavissa liimahuuruhissa... Monta kuukautta sitäkin sai kasata että tuli valmiiksi, mutta lopultakin sinnikkyys palkittiin.
Lainasin koululta kameran viikonlopun ajaksi, että saisin kuvata webmasteroimani teatteriporukan näytelmää. Ja muutenkin.. On aivan ihanaa kuvata sillä! Luojan kiitos että koulusta saa lainata välineitä. Saatan laittaa kuvia näytille tännekin, mutta kun en saanut kuvansiirtokaapelia mukaan, kun niillä on kuulemma ollut tapana lähtä kävelemään... Mutta ei se mitään. Se vaan, että se myöhästyy päivällä kun lupasin sen maanantaina palauttaa, niin tiistaina meen koululle... ^^ Noh, ei voi mittään. Täytyy vaan ilmoittaa koululle.
Ja voi luoja kun nuo s**tanan viisaudenhampaat voivatkaan sattua! Siis jumankauta. Onneksi vaan yksi hammas vihloo, mutta kuitenkin.. Burana auta ei. Prrkle...
Ja maanantaina yritän päästä kipuajalla legolääkärille...
Edit: Empäs mennykkään kun hammassärky ehti jo hellittää sitä ennen...

sunnuntai 4. toukokuuta 2008

Sibulia, sibulia...

Istutin eilen itselleni vanhaan muoviseen soikkoon itselleni vihersipuleita (Allium cepa). Salaojitukseksi kelpasivat kävyt aivan mainiosti. Harmi vaan kun nuo kukkakylvöt sekä muut istutukset tuppaavat aina epäonnistumaan, mutta pidetään silti peukut pystyssä... Harmi vaan kun kukaan ei ole kastelemassa kylvöksiäni viikolla kun molen muualla koulussa...
Olen ollut myös nuhassa koko vapun ja vapunjälkeisen ajan ihan tähän päivään saakka. Ei ole mukavaa kun on saanut niistellä ja kuluttaa vassapaperiakin pari rullallista niistämistarpeisiin.
Ja kun tietää, että aina nuhan jälkeen jää se yskä. Sitä saa sitten rykiä ihan olan takaa monta viikkoa! Prkl...

tiistai 29. huhtikuuta 2008

Glub glub, Glub glub!

Chaarrrliiiieeeee!!!!!
Katsoimpa tänään Charlie the Unicornin toisen osan... Voin vain sanoa, että olipa psykedeelistä...
Ykönen että pääsette kärryille...

Ja kakkonen...


Elikkä näin... Melko häiritseviä videoita molemmat, mutta ne on pakko katsoa..!

Muttaa Kyntikakkaa!!

Eli mustaa kynsilakkaa!

(Ei ole kuva kynsist, vaan son flickr.com'sta...)

sunnuntai 27. huhtikuuta 2008

RannikkoKaupungista



Elikkäs juu, sain ne lopultakin valmiiksi. Ei menny varmaan kuin vuosi, että ne tuli, muttah, hiljaa hyvä tulee, tai jotain.. :'D
En tosin vielä laittanut sen kummempia kuvia kun tosiaan nnitä voi vieläkin nähdä dA-tililläni, mutta kyllä mie niitä sitten joskus sinnekin laitan...



perjantai 25. huhtikuuta 2008

Hahaa...

Tilasin viimeviikonloppuna itseäni hemmotellakseni CDON.COM'ista boxin Kaunaa (niitä japanilaisversioita tietenkin). Noh, ne olivat oikein mukavasti tulleet eilen ja sitten töllöttelimme niitä kavereitten kanssa. Katsoimme tosin vain sen kaikkein ensimmäisen, Ju-On'in, mutta oli se ihan hyvää katteltavaa, vaikkei siinä niin hienoja erikoisefektejä ollut kuin amerikkalalisten filmaamassa versiossa... Muttah alkuperäisyys kunniaan!
Paketissa oli :
Ju-On
The Grudge sekä
The Grudge 2


Enää puuttuu Ju-On'in toinen osa ja amerikkalasiten filmatisoima The Grudge ensimmäinen (molen joskus aiemmin hankkinut Kauna 2'sen...).
Niin sitten kokoelmani on täydellinen. Ellei sitten sitä tule lissää...

Tänään koulussa aloittelimme metallivaluja. Sain tosin vain mallit kaavattua hiekkaan, mutta sain kuitenkin yhden valettua. Laitan siitä sitten joskus ehkä kuviakin. Tinasta se valettiin. Ensiviikolla päästään valamaan alumiiniä.
Oli tosi ärsyttävää hakata öljyttyä hiekkaa metallimuottiin kun sen piti olla sen verran tiiviisti siinä. Kaiken lisäksi minulta halkesi malli sinne muotin sisään... Noh, kattellaan mitä siitäkin tulee...

maanantai 21. huhtikuuta 2008

Tummanpunaista Verta

Niin, kävimpä tänään luovuttamassa verta SPR'n toimipisteessä... Hieman jännitti kun ensimmäistä kertaa siellä olin. Mutta onneksi sairaanhoitajat olivat mukavia ja vaikka neula olikin melkoisen iso, se ei sattunut läheskään niin paljoa kuin olin odottanut.
Kauniin punaista laskimoverta tuli sellaiset puoli litraa lorotettua sitä tarvitsevien avuksi. Hemoglobiini oli siinä rajoilla, että olisinko saanut luovuttaa vaiko en, mutta luovutin silti. Olisin toki jo saanut luovuttaa ajat sitte, mutta ei ole tullut aikaiseksi... ^^;
Meinasin ottaa kuvankin aikaansaamastani veripussista, mutten kuitenkaan kehdannut.. Noh, ehkä sitten joskus toiste..
Suosittelisin muuten muillekin verenluovuttamista; uudistuupahan samalla omat veret sekä autat samalla muita!

Kävin tutkimassa sitä työpaikkaa, mutta kun kovin pieni paikka oli, niin en saanut kesätöitä sinne. Mutta ei se haittaa, onhan niitä muitakin kesätyöpaikkoja olemassa kuin se. Oli jo tavallaan odotettavissakin, etten saisi sitä, mutta ei se maailma siihen kaadu. Ja eikus uutta paikkaa hakemaan vaan..!

Ja huomenna takaisin kouluun.. Kävin tänään myös ostamassa alumiinia valukurssille, että saan valaa ittelleni jonkin kivan pienen patsaan. Se tosin pitää vielä suunnitella, mutta onneksi sinne on vielä aikaa...

sunnuntai 20. huhtikuuta 2008

Koulusta

Viimeviikolla koulussa oli melkoisen mielenkiintoista, koska jopuduimme kaverini kanssa hiomaan muovista mallinukkea. Siitä piti saada ensimmäinen kerros maalia pois, mutta kuitekin...
Oli se hauskaa hioa naismallinukkea.. Sai siitä sitten kyllä kans kuulla.
Muttah jaa, ihan kivaa se oli.
Saimme myös opiskelijayhdistyksemme lehden valmiiksi, mutta ei saatu tulostettua sitä tulostimen sipattua oikein sopivasti. Nojaa, ensviikolla sitten. Maanantaina ei ole koulua, joten se siirtynee sitten tiistaille. Siunatut olkoon hyväksiluetut kurssit!

Offschool:
Päivittelin yhtä webmasteroimaani sivusta koko eilisen päivän... Alkoi jo päätä särkeä, mutta onneksi sain sen lopultakin valmiiksi. Tänäaamuna tosin piti vielä värkätä pienen virheeni takia, mutta onneksi soli parilla napsautuksella selvä...
Uh, huomenna hakemaan kesätöitä... Ja pitäisi kunnollinen/siisti/vetoava CV'kin vielä kirjoitella...

Memejuttu

1. Go to http://www.flickr.com/ 2. Type in your answer to the question in the "search" box 3. Use only the first page 4. Copy the html and paste for the answer.

1. What is your first name?

2. What is your favorite food?


3. What School did you go to?


4. What is your favorite color?


5. Who is your celebrity crush?

(I have a chrush on a dead one.. *blush*)


6. Who is your favorite Disney Princess?

Is she really a prinses? I can't remember...


7. Favorite drink?


8. Dream Vacation?


9. Favorite Dessert?


10. What do you want to be when you grow up?


11. What do you love most in life?


12. One word to describe you?


13. What do you dream about?

Well, I'm not, but still...
All pictures are from Flickr.com so they're not mine...